In december 2011, tussen kerst en oud & nieuw organiseerde ik mijn allereerste 4 daagse stilteretraite.
Ik was 10 maanden daarvoor verhuisd van Utrecht naar de Hobbitstee, een kleine leefgemeenschap in Drenthe. Ik had geen vast werk, mijn familie en vrienden woonden aan de andere kant van het land en -detail- ik had een baby van 8 maanden aan mijn borst en kon me niet herinneren wanneer ik langer dan 2 uur achter elkaar had geslapen.
Het was niet de makkelijkste periode in mijn leven, maar ik besloot dat het toch tijd was om dat te doen wat ik echt wilde doen: Een stilteretraite organiseren.
Ik had geen website, geen netwerk, geen mailinglist. Ik had geen idee.
En als ik eerlijk ben weet ik niet eens meer hoe ik toen aan mijn eerste deelnemers kwam, maar ze waren er: 5 stuks die het vertrouwen hadden in mij, wat ik zelf nog moest vinden.

5 jaar en zo’n 50 (!) retraites later kijk ik terug op een hele bijzondere tijd waarvan ik ontzéttend veel geleerd heb. Ik heb mezelf ontwikkeld tot een professional op het gebied van stiltebegeleiding en persoonlijke ontwikkeling. De Wereld van Shaz werd De Stiltemaker en nu sta ik weer op een kruispunt in mijn leven, tijd voor iets nieuws.

Ik heb 5 jaar lang mensen begeleid in de stilte, maar het voelt alsof ik zelf ook in een lange retraite heb gezeten in mijn bijna letterlijke hutje op de hei. De tijd van het constant naar binnen keren is voor mij, voor nu, klaar. Samen met mijn move terug naar de stad (lees er hier meer over) voel ik een groot verlangen naar meer interactie met mensen, het overdragen van kennis en inspiratie en het begeleiden van een nieuwe groep stiltemakers bij een zelfde traject als ik 5 jaar geleden in m’n uppie begonnen.

Afgelopen maand heb ik keihard gewerkt (ok en tussendoor The Voice audities gekeken op youtube ;-) ) aan mijn nieuwe project; De Stiltemaker Training.

Wil jij ook Stiltemaker worden? Ken je mensen die misschien wel mee willen doen? Deel deze link en spread the love! Dankjewel :) Ga ik nu even een dansje doen.

Veel liefs en heb het goed,
Sharon

p.s. aanstaande maandag maak ik stilte en vertel ik een persoonlijk verhaal op het ZZP Festival van Patty Golsteijn.
Er zijn nog een paar kaartjes, kom je ook?