Ik geloof in een wereld waarin we écht de tijd nemen voor onszelf. Een wereld waarin je stil mag zijn, het niet allemaal hoeft te weten en mag voelen wat er gevoeld wil worden. Ik nodig je uit om op avontuur te gaan naar jezelf en om grote verlangens met kleine stapjes vorm te geven in een wereld die constant van alles van je vraagt.

Dat waar je naar verlangt, verlangt ook naar jou. -Rumi

We zouden van alles in de natuur, van elke bloem, elk dier, belangrijke dingen kunnen leren. Als we maar stil zouden blijven staan om te kijken en te luisteren. ~Eckhart Tolle

Lees meer over mij in diverse media

Who looks outside, dreams. Who looks inside, awakes. ~Carl Jung

“Sharon straalt een soort rust en vertrouwen uit zonder guru-achtig te worden, heel fijn!” Megan Lenferink

“Sharon weet keer op keer de essentie te verwoorden zonder dat het blabla wordt. Ik heb meerdere projecten met haar samen mogen werken en dat was elke keer een verademing. Ze is erg tof en funny as hell.” Gossen Rijkeboer

Westerzwam

Mijn verhaal

Ik was als klein meisje al een gevoelige dame die altijd aan het observeren was; de mensen om me heen, hoe ze met elkaar omgingen, ik zag alles. Ik voelde me anders dan anderen en daardoor ook vaak eenzaam. Pas veel later toen ik leerde dat er naast observeren ook iets is als verbinding, maakte ik van mijn kwetsbaarheid mijn kracht.

Ik neem nooit de makkelijkste weg. Ik wil het leven met alles erop en eraan. In mijn leven heb ik voor tientallen grote veranderingen gestaan, waarvan de meeste heel bewust gekozen; naar Nieuw Zeeland geëmigreerd, weer teruggekomen, hoogzwanger verhuisd naar een kleine leefgemeenschap in Drenthe, na 5 jaar afscheid genomen en naar een onbekende stad vertrokken, zijn zomaar wat voorbeelden.

Ik ken het donker én het licht, en voel me bij beiden thuis. Ik ken het zoeken én het zijn. En ik blijf me tot op heden verwonderen over het leven op aarde, ik ben eindeloos nieuwsgierig en heb een diep verlangen naar verbinding (maar wie heeft dat nou niet!?).

Ik hoop voor anderen een verbindende factor te kunnen zijn, ik breng graag mensen bij elkaar én bij henzelf.

Stilte is de rode draad in mijn activiteiten

Stil zijn helpt je bewust te worden van alles wat er in je leeft.
De leuke en minder leuke dingen.
Dat kan soms moeilijk, confronterend zijn, maar als je ernaar durft te kijken met een open hart en geest kun je enorm groeien als mens.
sidenote: en met groeien bedoel ik niet streven naar “verlichting”, maar vooral liefdevol en geduldig zijn voor jezelf en de mensen om je heen.
Je hoeft niks meer en niks minder te zijn dan wie je nu op dit moment bent.
Dat voelen, zelfs als je gedachten door reutelen, dat is vrijheid.

Mijn professionele achtergrond

Na de HAVO heb ik Cultureel Maatschappelijke Vorming gestudeerd aan Hogeschool Utrecht.
Ik richtte me toen vooral op het organiseren van festivals en evenementen en het werken met vrijwilligers. Mensen samenbrengen en verbinden met elkaar stond (en staat nog steeds) centraal voor mij.
Ook heb ik verschillende trainingen en workshops gedaan op het gebied van bewustwording, coaching en persoonlijke ontwikkeling. Waarvan onderstaande de meest belangrijke voor mij zijn geweest in mijn eigen ontwikkeling:
– Verschillende stilteretraites en workshops gevolgd en een jaar meegewerkt in de organisatie bij Stichting Eigenwijze (bestaat niet meer, plek voor persoonlijke ontwikkeling en bewustwording voor jonge mensen).
– Specialisatiejaar Kunstzinnig en Dynamisch Coachen op De Kleine Tiki in Breda.
– 2 jarige training Innerlijk Kind bij Lieke Defize en Eric Horn. Na deze training heb ik nog een jaar meegewerkt als assistent bij de Innerlijk Kind basisweekenden.
– Basisopleiding familie opstellingen bij Jerphaas, waar ik heb leren werken met het stille midden.  – Yin Yoga Teacher Training aan de Nieuwe Yoga School in Amsterdam

 Daarnaast heb ik in de afgelopen 5 jaar zo’n 50 retraites georganiseerd en begeleid en mezelf ontwikkeld tot een professional op het gebied van stiltebegeleiding en persoonlijke ontwikkeling.

Oh ja en…

Ik praat met bomen en dieren en verbaas me er altijd over dat er mensen zijn die dat niet doen.
Ik lees tijdschriften achterstevoren.
Ik dans regelmatig -op blote voeten- my heart out in mijn woonkamer.

Wil je nog meer weten?
Laat hier een vraag achter, die beantwoord ik graag.
Volg me Instagram en schrijf je hieronder in voor updates, aanmoediging en inspiratie.