Afgelopen maanden had ik nogal een gebrek aan inspiratie en motivatie om ook maar iets als Stiltemaker te organiseren. Enerzijds heeft dat met de winter te maken, een periode waarin ik me terugtrek en het rustiger aan doe. Anderzijds merkte ik dat mijn grote liefde, de stilte, even niet meer zo passioneel aanwezig was in mijn leven, maar eerder een frustratie werd. 

Elizabeth Gilbert schreef er een mooi boek over “Big Magic – Creative Living Beyond Fear“; wat weerhoud je ervan om juist die dingen te gaan doen waar je blij van wordt, waarvan je van binnen voelt: YES DIT WIL IK doen/maken/delen/creëren! Is het angst om niet goed genoeg te zijn? Bang voor de reacties van andere mensen? Of leg je teveel druk op datgene wat je zo graag wil creëren? (of het nou een boek, schilderij, relatie, workshop of retraite is)

Ik kan je vertellen vooral die laatste is killing voor je creativiteit aka je passie aka datgene waar je mega intens blij van wordt.
Elizabeth zegt hierover in haar boek:

“But to yell at your creativity, saying, “You must earn money for me!” is sort of like yelling at a cat; it has no idea what you’re talking about, and all you’re doing is scaring it away, because you’re making really loud noises and your face looks weird when you do that.” 

Dus ik besloot een baan te zoeken. Om mijn creativiteit weer ruimte te geven en haar niet steeds weg te jagen met mijn zorgen over geld en zekerheid. Het duurde even, maar het hielp. 
Het hielp zelfs zo erg dat ik besloot een opleiding te gaan doen om yin yoga docent te worden. 
En nu na zoveel maanden kan ik gelukkig zeggen dat mijn lief de Stilte en ik elkaar weer dagelijks ontmoeten :)