Midzomer Kampeer Retraite

Al voelt het alsof de zomer net begint in juni, toch wordt Midzomer gezien als het hoogtepunt van de zomer.  Op 21 juni is het de langste dag en de kortste nacht van het jaar. Hierna worden de dagen langzaam iets korter en komt het donker voorzichtig weer om de hoek kijken.  Het is een heel mooi moment om alles wat tot bloei is gekomen in de vurige en soms onstuimige lente te koesteren en te verzorgen. De tijd te nemen om stil te staan bij de nieuwe dingen in je leven en daarin bewust kiezen wat je energie wil geven. 

Deze retraite is een weekend van de tijd nemen voor jezelf en wat er in jou leeft, maar ook van samenzijn en delen.  Doordat we het hele weekend buiten zijn, verbinden we ons (opnieuw) met de natuur in en om ons. En aah de natuur, mijn grootste inspiratiebron,  heeft je zoveel te geven als je er aandacht voor hebt. 

Wat gaan we doen?

Het programma is  ontspannen en laagdrempelig. En belangrijk: niks moet, niksen mag :)

Ik help je stilte en ontspanning in jezelf te vinden door eenvoudige yin yoga en meditatie. We gaan wandelen in de natuur. We warmen ons aan het vuur en voeden ons met goed en vers eten. Daarnaast is er ruim tijd voor waar je zelf zin in hebt; een boek lezen, eindelijk die brief aan je lief schrijven, voor je uit staren, bloemen plukken, een duik nemen, op je blote voeten door het gras kuieren.

We zijn een gedeelte van de dag in stilte, dat betekent dat we in die tijd niet met elkaar praten. Alhoewel er altijd (omgevings)geluid zal zijn, is het bewust stil zijn een hele mooie oefening om je te verbinden met je zelf. Vanuit de stilte ontstaan vaak de mooiste inzichten, inspiratie en ideeën.  

En tsja natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar hoe pas je dit nou toe in je (drukke) dagelijkse leven? In twee workshops leer ik je hoe je thuis, ook als het leven je soms enorm overweldigt, de rust kunt vinden in jezelf. Zodat je keuzes maakt die jou en de mensen om je heen voeden en inspireren en niet uitputten. En het fijne is; je omgeving profiteert er direct van mee!

Als bonus geeft Willemijn ons dit weekend een heerlijke klankschaalmeditatie. Ik heb het eerder bij haar mogen ervaren en kan je vertellen, het is ultieme ontspanning voor lichaam en geest.

Aan het einde van het weekend ben je uitgerust en opgeladen en ga je naar huis met makkelijke oefeningen, praktische tips en hopelijk vol inspiratie voor een leven in verbinding met jezelf en de mensen om je heen.

Een weekend lang dicht bij de aarde, met beide voeten op de grond. Jezelf herinneren dat je meer bent dan alleen dat tetterende hoofd!

Oh ja…

 

Dit is een offline & no screen retreat. We spenderen in ons dagelijks leven al zo veel tijd achter een scherm en in de online wereld. Dit weekend wil ik je vragen geen beeldscherm te gebruiken (geen telefoon, ipad, laptop, e-reader), deze mag je thuis laten of bij de receptie van de camping inleveren. Zie het als een mooi experiment en oefening om echt helemaal bij jezelf en in het moment aanwezig te zijn. En natuurlijk ontvang je een telefoonnummer waarop het thuisfront je in geval van nood kan bereiken.

Wat anderen zeggen

“Ik ging de stilte in terwijl ik midden in een verhuizing zat, mijn hoofd vol van een man die net in mijn leven was. Toch lukte het mij om bij mijzelf te komen én in de stilte mijn eigen hart te vinden. Hierbij was Sharon voor mij absoluut een spiegel, een voorbeeld. Tijdens de retraite zag ik een vrouw die in al haar liefdevolle warmte, zorg, aandacht en kwetsbaarheid nog steeds zichzelf was. Hierdoor kon ik mijzelf de toestemming en bevestiging geven om ook mijzelf te zijn.”

Karina Mulder

“Het was heerlijk om een kijkje te nemen in een compleet andere manier van leven. Waarin leven met respect voor de natuur, de seizoenen, stilte en jezelf voorop staan. En wat fijn om even niets te hoeven: koken, opruimen of afwassen, het werd allemaal voor je gedaan. Sharon zorgde voor heerlijke biologische maaltijden en begeleidde de groep op een professionele manier door de 24 uur stilte. Met hier en daar een leuke en speelse schrijf- of mijmeropdracht. Erg inspirerend.”

Esther Berlie

Silently Happy

“Na bijna vier dagen stilte en volledige aandacht voor mezelf voel ik precies datgene waar ik van tevoren op had gehoopt: intense tevredenheid. De Verstilling was voor mij de perfecte retraite, met voldoende afwisseling, persoonlijke aandacht en heerlijk eten. Sharon heeft de perfecte ingrediënten in huis om jezelf weer terug te vinden.”

Anouk Brinkman

Bureau Brinkman

“Sharon straalt een soort rust en vertrouwen uit zonder guru-achtig te worden, heel fijn!”

Megan Leferink

“Tijdens de retraite was Sharon ten alle tijde beschikbaar. Ze luisterde naar mijn verhaal op momenten dat ik het wilde vertellen en ontving me met oprechte aandacht en toewijding. Ook de tips die ze gaf waren fijn en bruikbaar. Echt uit het hart!!”

Anniek Verheijen

Mooi Onkruid

“Ik heb de 4 dagen stilte als ontzettend fijn ervaren. Veel vrijheid vond ik heerlijk. Mijn lichaam is helemaal tot rust gekomen. De activiteiten waren afwisselend en paste gek genoeg elke dag heel goed bij hoe ik me voelde. Elke dag kon ik weer wat dieper in mezelf voelen. Thuisgekomen heb ik nog echt na kunnen voelen en bij mezelf kunnen blijven. Telkens als ik het druk heb gehad en een moment voor mezelf neem, kijk ik met een glimlach terug naar het weekend. Bedankt voor je vrolijkheid en eigenheid! De 4 dagen waren voor mij heel bijzonder!”

Kim Smeets

Natuurlijk Kim

Praktisch

 

De Midzomer Kampeer Retraite vindt plaats van 21 t/m 23 juni 2019
We starten vrijdag om 16.00 uur en eindigen zondag om 16.00 uur.
Locatie is Camping Lolotte, waar we ons eigen veldje hebben met schapen als buren.

Er is plek voor maximaal 6 deelnemers.

Deelname kost 295 EURO incl btw. (Sta je op mijn mailinglijst? Dan krijg je korting!)

Inbegrepen zijn 2 overnachtingen, alle maaltijden, alle programma-onderdelen en een fijne reminder om mee naar huis te nemen.

Je slaapt in een zelf meegebracht tentje of in de ronde groepstent.

 

Vaak gestelde vragen

In hoeverre zijn we stil tijdens de retraite?

Letterlijk stil zijn (niet praten) kan echt een verademing zijn. Je hoeft niks te zeggen, je hoeft niet “leuk” te doen, te vertellen over wat je doet of over hoe het met je gaat (tsja, wat zeg je dan?).
Daar komt bij dat als je niet praat er ruimte ontstaat voor een ander soort contact. Je kunt je makkelijker verbinden met jezelf en gek genoeg ook met de ander.

Tijdens deze retraite zullen we een deel van de dag in stilte zijn, maar er is ook ruimte voor delen, vragen en gesprek. Dus ook als je nog niet veel ervaring hebt met stil zijn is dit een fijne laagdrempelige retraite om aan deel te nemen.

Wat gaan we nou precies doen?

Een relaxte en ontspannen dagindeling met eenvoudige yinyoga, meditatie, wandelen, een klankschaalmeditatie en twee workshops van mij over het creëren van meer RUST en VERBINDING in je dagelijkse leven.

Ook zal er vrije ruimte zijn voor jezelf, die je op je eigen manier in kan vullen. Deze retraite mag je (in tegenstelling tot eerdere retraites die ik organiseerde) wel een boek meenemen om te lezen, geen beeldschermen ;-) 

 

Mag ik zelf weten waar ik aan meedoe?
Het is jouw retraite dus als je ergens niet aan mee wilt doen, is dat helemaal prima!
Gaan we echt helemaal offline?
De meesten van ons brengen veel tijd zittend door, achter een beeldscherm, op kantoor, school of in een vergadering.
Perfecte bezigheid voor je hoofd, niet zo perfect voor je lijf en hart.
Juist door in beweging te komen en naar buiten te gaan kan de energie weer gaan stromen, kan er iets nieuws ontstaan en zal je hoofd uiteindelijk rustiger worden. We laten tv, computer en telefoon deze dagen helemaal los (oftewel uit!), zodat je alle tijd hebt voor jezelf en niet gestoord wordt door prikkels van buitenaf. (Komt goed, geloof me)
Wat voor een soort mensen komen er?

De meeste deelnemers zijn tussen de 25 en 50 jaar oud (maar ouder/jonger is ook zeker welkom). We zijn met een kleine groep van max 6 deelnemers. Mijn ervaring is dat ik deelnemers aantrek met een open mind en hart, enthousiast, genieten van het leven, maar soms nogal last hebben van hun enorm drukke hoofd. Herkenbaar? Je bent super welkom! (ook zonder druk hoofd ;-) )

Wat als het 'slecht' weer wordt?

De retraite gaat ook door bij slecht weer, want tsja wat is slecht weer eigenlijk? Een bui op z’n tijd kan enorm verfrissend werken en de wind helpt je je hoofd leeg te waaien :) Mocht het enorm gaan stormen, hagelen, onweren, dan is er een fijne binnenruimte waar we kunnen schuilen en eventueel de maaltijden kunnen nuttigen. 

Waar verblijven we?

 

De retraite vindt plaats op Camping Lolotte, een fijne plek in de Achterhoek, Neede. De camping is lastig te bereiken met OV, dus een eigen auto of carpoolen  met een andere deelnemer is het handigst!
Het is een rustige periode, maar er zullen wel wat andere gasten aanwezig zijn. We hebben ons eigen veldje met schapen als buren.  

 

Nog meer vragen?

Stel je vraag hieronder en lees ook even de algemene FAQ.

Aanmelden?

Vul het formulier in. Binnen 24 uur ontvang je een bevestigingsmail van mij met factuur. Na betaling is je deelname aan de Midzomer Kampeer retraite definitief.