Wat is de grondslag van de retraites van De Stiltemaker?

De grondslag van mijn activiteiten ben ik zelf. Ik laat me inspireren door het leven en wat ik tegenkom in het leven (en ik ben heel nieuwsgierig). Ik ben erg voorstander van ruimte bieden aan ieders eigen ervaring, zonder daarbij te vertellen “hoe het moet” want dat weet ik ook niet. Ik sta open voor alle leef-overtuigingen en bovenal voor het leven zelf.

En wie ben jij?

Lees hier maar.

Wat is het verschil tussen De Verademing en De Verstilling?

De Verademing is een welkome onderbreking van het dagelijkse leven, een soort pauzeknop. Even bijkomen zonder iets te moeten, zonder programma, in stilte en offline. Ook ideaal als je stil zijn spannend vindt en het eerst een kortere tijd wilt uitproberen.

De Verstilling is ook een onderbreking van je dagelijkse leven, maar gaat verder. Het is een reis naar binnen. Je neemt afstand van je dagelijkse leven en kijkt met een vergrootglas naar jezelf. Je maakt, opnieuw, bewust contact met jezelf en jouw behoeftes. De activiteiten tijdens de retraite en de langere tijd in stil zijn helpen daarbij.
Er is, in tegenstelling tot De Verademing, wel een programma, alhoewel je vrij bent om te bepalen waar je wel en niet aan meedoet.

Wat is een heisessie?

Een heisessie is als een zaklamp die het licht schijnt op iets waar je mee zit/een vraag over hebt/over twijfelt.
Ik help je er meer helderheid over te krijgen.
Ik ben zeg maar die zaklamp.
Dit doe ik door met aandacht bij jou te zijn, mijn intuïtie te gebruiken (ja leg dat maar eens uit in normale mensentaal), te luisteren naar wat je zegt én niet zegt en af en toe een vraag te stellen.

Ben ik wel geschikt voor een stilteretraite?

Lees hier verder.

Zijn er mensen écht niet geschikt voor een stilteretraite?

Jazeker, mensen die geen verantwoordelijkheid kunnen of willen nemen voor wat ze bij zichzelf tegenkomen zijn niet geschikt. Ook mensen die in de zogenaamde slachtofferrol gaan zitten en de omstandigheden of anderen de schuld geven van hun eigen “ongemak” op dat moment kunnen beter iets anders gaan doen.

Ik eet geen gluten/suiker/zuivel/vissticks, is dat een probleem?

Nee, integendeel. Genieten van lekker en echt eten is een belangrijk onderdeel van de activiteiten van De Stiltemaker. Alle maaltijden zijn biologisch, vegetarisch, plantaardig en zoveel mogelijk zelfgemaakt en lokaal. Met diëten en voedingswensen in alle vormen (vlees en vis uitgezonderd) kan rekening gehouden worden.

Ik heb nog steeds een vraag!

No worries, vul het formulier hieronder in en ik beantwoord hem binnen een paar dagen.