Precies op dit moment 7 jaar geleden…pufte ik mijn weeën weg.
Het was bloedje heet, zo heet als een hittegolfdag midden in de zomer, en ik voelde de zon door het platte dak van ons huisje heen branden. Ik lag op bed samen met Poes, die bijna de hele bevalling bij me in de buurt bleef. Alleen op het moment suprême besloot ze even een ommetje te maken, waarna ze zich al snel weer naast mij vlijde als trotse bewaker van het fort.
Ik weet nog goed hoe het voelde, ons huisje, onze droom die zo kort daarvoor verwezenlijkt was (een houten huisje op de hei, check!) met als kers op de taart een gezonde zoon, thuis geboren met manlief aan mijn zijde.

7 jaar later schrijf ik jou en denk ik terug aan toen. Het raakt me, ik voel blijdschap, verwondering en ook verdriet om alles wat is geweest en niet meer is. Om alles wat is en nog komen gaat.
We wonen niet meer in ‘ons’ huisje op de hei, we hebben de Drentse klei waar Melle geboren en getogen is verruild voor het groene en glooiende Arnhem. Poes is niet meer, een enorme kater van ruim 8 kilo genaamd Siem heeft haar taak overgenomen en doet dat met volle overtuiging.

Met verwondering kijk ik terug op afgelopen 7 jaren. Waarin grote dromen verwezenlijkt werden, angsten overwonnen, ideeën geboren. Waarin ik ook dromen losliet, die nog steeds een beetje pijn doen. Waarin ik mezelf openstelde voor nieuwe avonturen, nieuwe gedachten en zienswijzen.

Want één ding is zeker:
Alles verandert.
Altijd.

Verzetten en krampachtig vasthouden aan hoe het is en altijd is geweest is een mogelijkheid, trust me I tried. Maar JA zeggen, meegaan met wat het leven voor je in petto heeft, proberen, vallen en weer opstaan, ogen dicht en springen (om erachter te komen dat je kunt vliegen!), leren, doen, voelen…dát is leven.

7 jaar geleden om 15.18 uur werd Melle geboren. Ik wist dat vanaf dat moment alles anders zou zijn. En het klopte.

Met alle goeds, een grote glimlach en een kleine traan,
Sharon

p.s. Lieve mama, speciaal voor jou organiseer is samen met Annet een mini-mama-retraiteWe verwelkomen je heel graag!