Ik woon in the middle of nowhere. Letterlijk. Ik ben omringd door weilanden, hei en bos.

Je komt hier ook niet zomaar hoor, de tom tom waarschuwt je voor een onverharde weg als je het adres intoetst, OV9292 raakt lichtelijk in paniek en sowieso is OV hier een totaal onbekende combinatie van letters. (Mocht je je nu afvragen of het onmogelijk is om hier te geraken…NEEN want HULDE aan de (goedkope) regiotaxi)

Samen met mijn vriend heb ik heel bewust gekozen om een kleine 3 jaar geleden de stad te verlaten (including vaste banen en zogenaamde “zekerheid”) en te gaan voor rust en ruimte.

Best decision ever?
Yep!
Makkelijk?
Nope!
Die ruimte om me heen is inderdaad erg prettig en daar hoef ik weinig voor te doen, die is er gewoon standaard.
Rust is een compleet ander verhaal. Ik heb me eerlijk gezegd nauwelijks rustig gevoeld sinds ik hier woon.

Het feit dat ik hoogzwanger en werkeloos, zonder uitzicht op enige vorm van werk vertrok naar het hoge noorden speelde hier natuurlijk een grote rol in.

Maar al snel verruilden die zorgen zich voor mogelijkheden.
Zoveel mogelijkheden op deze mooie plek!

Een nieuw duurzaam huis bouwen,  100% off-the-grid leven, een eigen bedrijf starten (en ja mijn vriend ook), een sociaal leven opbouwen op deze nieuwe plek, ook nog af en toe terug naar de stad, vrijwilligerswerk bij verschillende organisaties, die ene leuke opleiding doen (want daar kan ik in de toekomst wellicht iets mee gaan doen), een beetje geld verdienen zou ook niet verkeerd zijn…en oh ja een kind baren en opvoeden.

En ik wilde het allemaal. Tegelijkertijd.

Hell, een eigen bedrijf starten is al een intens grote onderneming, maar ik dacht het wel even tussen de bedrijven door te doen.

Nu komt het meest ironische gedeelte van deze blog.
De Wereld van Shaz is natuurlijk all about tijd nemen voor jezelf, stilte, doen waar je blij van wordt en echt leven.
Maar ondertussen was ik afgelopen maanden vooral aan het rennen van project naar project met een eindeloze in mijn nek hijgende to-do lijst, de enige verademing die ik had was De Verademing zelf.

Gelukkig was daar Patty.
Patty doet dingen anders.
Ze houdt het simpel.
En ze schrijft erover.
Geeft tips.
Waar je echt wat aan hebt.

Ik deed haar online cursus precies op het juiste moment en leerde iets heel belangrijks.

Niet perse dat ik de baas ben over mijn mailbox, het belangrijk is om keuzes te maken, alleen te gaan voor HELL YES projecten en dat je beter één ding goed kunt dan 100 dingen half…

maar vooral dat ik niet meer ga rennen, niet meer ALLES uit het leven ga proberen te halen, want daarmee haal ik vooral alles uit het LEVEN (ja die is diep).

En LEVEN dat is wat ik wil. 

Eerdere comments van deze post konden helaas niet meeverhuizen bij het overzetten van mijn website naar een ander systeem