Schreef ik eerder al over mijn haat-liefde verhouding met Facebook, nu een half jaar later is het dan eindelijk zover.

Facebook en ik gaan uit elkaar.
Nee we zijn geen vriendjes meer, het is zelfs niet “complicated”, vanaf morgen is het gewoon over en uit.

Ik vind het heerlijk. En ook een beetje moeilijk. Het is toch iets loslaten wat heel lang een dagelijks onderdeel van mijn leven is geweest (deze zin is toch niet normaal! Het is Facebook, niet mijn 14 jaar oude kat ofzo)
En bovendien zeggen de angsthazen in mijn hoofd (en trouwens ook daarbuiten):

Stoppen met Facebook? 
En je vrienden dan?

Die zie ik sowieso liever in het echt :)

En die hilarische kattenfilmpjes dan?

Eh…

En dat terwijl je een beginnend bedrijf hebt en je doelgroep juist daar te vinden is?
Echt superidioot idee!

Puh denk ik dan (en tegelijkertijd: shit ja, ze hebben gelijk!…maar ik doe het toch), ik kies wel vaker voor de iets minder makkelijke weg (did I mention hoogzwanger zonder geld en baan verhuizen naar de middle of nowhere?) en dat heb ik ook overleefd.

BOVENDIEN voelt Facebook al heel lang als een blok aan mijn been, waar ik steeds maar weer wat mee moet. BOVENDIEN2 gaan al mijn activiteiten en blogs over LEVEN met hoofdletters en dat, lieve mensen, vindt nu eenmaal niet plaats op Facebook (serieus, hoe vaak moet ik dit woord nog typen!), dus het voelt ook niet goed om zelf heel actief te zijn op…dat ene dus.

Ga ik helemaal offline? Ben ik tegen internet?

Hell No!

I loooove the internet. Het is de beste uitvinding van afgelopen eeuw (except for chocolademoes o-b-v-i-o-u-s-l-y)

Ik zou me een leven zonder internet niet voor kunnen stellen. (of toch wel, cassettebandjes hallo!) Hoe makkelijk is het om de notulen van de laatste vergadering door te mailen, een pizza te bestellen (al doen we dat hier in Drenthe nog met de telefoon), een toffe e-course te volgen of het verschil tussen bronchitis en longontsteking op te kunnen zoeken? (ok ik heb dus bronchitis pfew)

Pretty amazing, right? En daar is het internet ook voor bedoeld! (naar mijn bescheiden mening)

Maar het internet als constante snackbar waarbij je achteloos het zoveelste patatjemet bestelt, no thanks . Ik ga liever voor een “groene smoothie”, dat wil zeggen: ik kies er liever voor om af en toe een mooie TEDtalk te kijken en een inspirerende blog te volgen.

En HALLO veel vaker leuke, inspirerende en energie-gevende posts schrijven voor mijn eigen blog! (want, zoals ik al eerder schreef, wat een zeeën van tijd ga ik overhouden).

En welke dag is mooier dan de dag dat Facebook (laatste keer, echt!) 10 jaar bestaat en ik jarig ben (heel symbolisch enzo toch?)

Doe je mee?

Eerdere comments van deze post konden helaas niet meeverhuizen bij het overzetten van mijn website naar een ander systeem