Afgelopen week kreeg ik van 3 kanten een opmerking/vraag/dringendverzoek over de nogal STILLE Wereld van Shaz. Yep, mijn laatste update en blog stuurde ik 10.000 jaar geleden, so we have some serious catching up to do :-)
I’m doing pretty darn good, thankyouverymuch. De zon schijnt, ik loop op blote voeten door de tuin, dus dan gaat het al snel goed met mij.

Ik merk nu, na drie jaar buiten wonen, dat ik steeds meer met de seizoenen meeleef.
Ik beleef ze hier zo intensief, van heel dichtbij. Ik word een beetje het seizoen waar we inzitten.

Dat betekent dat ik in de winter meer naar binnen ga, letterlijk en figuurlijk. Meer slaap, meer in mijn dagboek schrijf en de stilte opzoek.
Terwijl ik in de lente en zomer juist zoveel mogelijk buiten ben, meer energie heb en omkom in de toffe ideeën en leuke plannetjes. Waardoor ander werk iets te lang blijft liggen en ik soms het stof van mijn laptop moet blazen.

Naast het zonnige weer dat mij ervan weerhoudt om ook maar één minuut teveel binnen achter een scherm door te brengen, is het ook gewoon retedruk.
De Hobbitstee, waar ik nu ruim 3 jaar woon, is meer in beweging dan ooit. We zitten midden in 2 grote verbouwingen, zijn een enorme permacultuur moestuin aan het aanleggen en bereiden ons voor op de komst van 2 nieuwe gezinnen die hier deze zomer komen wonen.
Kortom het is lente met alles erop en eraan. Zaaien, wieden, “nestjes” (ver)bouwen en nieuw leven verwelkomen. Soms, heel soms, verlang ik naar de winter, de tijd van het grote niks, maar nooit
langer dan een paar seconden :-)

Na 7 zeer fijne Verademingen dit jaar vond vorige week de laatste editie van dit seizoen plaats.
Het is elke keer weer een feestje om rust en stilte te kunnen bieden aan de mensen die meedoen.
De wandelingen in de ochtend (die nu de zon eerder opkomt steeds vroeger beginnen), de kopjes thee met een dekentje op de bank en de heerlijke maaltijden met liefde gemaakt. Ik geniet ervan.
Net als de 1-persoonsretraites. Ik voel me dankbaar tot de maan en terug voor de plek, de inspiratie en de ruimte die ik heb om deze ervaringen te kunnen aanbieden. Hoe druk het ook is in mijn leven, hoe lang die to-do lijst ook is, het maakt niet uit.

Ik zie schouders zakken.
Ik hoor een zucht van verlichting.
Ik voel ontspanning terugkomen van ver weg geweest.

Dit is precies waarom ik doe wat ik doe.
Hier gaat mijn hart van dansen.
Hier krijg ik energie van.

Ga daar voor waar je energie van krijgt

Waar krijg jij energie van?