Hoe zou het zijn om 4 dagen met jezelf te zijn.

Zonder verplichtingen.

Maar met alle tijd en ruimte voor jezelf.

Met een klein groepje toffe zielen midden in de natuur.

Overheerlijke vegetarische en biologische maaltijden.

En 100% offline (fijn!)

Je hart wordt zachter, je voelt weer ruimte.

Je komt thuis bij jezelf.

4 dagen voor jezelf in stilte op een unieke plek midden in de natuur

Wat krijg je als je meedoet aan De Verstilling?
Een programma waarbij je zelf bepaalt waar je aan meedoet, ja je leest het goed, niks is verplicht.
Je bent vrij om mee te doen of (deels) je eigen plan te trekken.

Op het programma staan o.a. wandelen op de hei, dans, visualisatie, creatieve (schrijf) opdrachten, verschillende actieve en stiltemeditaties en natuurlijk genieten van heerlijke vega/bio maaltijden. Daarnaast zal er ook veel ruimte zijn voor jezelf en wat er op het moment wil ontstaan. *Ongegeneerd bankhangen is toegestaan! (wanneer heb je dat voor het laatst gedaan?)

Ontspannen in een natuurlijke omgeving
De Verstilling vindt plaats op De Hobbitstee, een prachtige plek in de natuur met hei, bos en hunebed als achtertuin. Het groepsgebouw staat in het midden van het terrein, waar je alle ruimte hebt om te zijn. In deze tijd van het jaar is het hier echt schitterend! Er groeien overal wilde bloemen, de moestuin staat vol met verse groenten en de zon straalt op haar mooist natuurlijk :)

Biologisch, vegetarische maaltijden, overheerlijk vers en zoveel mogelijk lokaal.
Ik weet hoe lastig het is om elke avond weer een gezonde maaltijd op tafel te zetten, maar daar hoef jij tijdens De Verstilling niet over na te denken (graag gedaan).

Wandelen op de prachtige Drentse hei
Wandelen is het beste medicijn zei Hippocrates ooit al. Hij kan het weten én ik ben het met hem eens. Bovendien helpt de natuur je bij een overvol hoofd en kun je makkelijker loslaten in een natuurlijke omgeving.

100% offline
Wanneer ben jij voor het laatst een dag (of in dit geval maar liefst 4 dagen) offline geweest?
Lees hier waarom af en toe offline gaan zo nodig is.

Prikkelvrij: geen (social) media, telefoon, boeken
Hoe minder prikkels van buitenaf, hoe meer rust in je kop en dat zorgt er weer voor dat je beter kunt ontspannen.
En ontspannen door het leven gaan, dat is uiteindelijk wat we allemaal willen (en de oplossing voor vrede op aarde, maar dat terzijde).

“Ik ging de stilte in terwijl ik midden in een verhuizing zat, mijn hoofd vol van een man die net in mijn leven was. Toch lukte het mij om bij mijzelf te komen én in de stilte mijn eigen hart te vinden. Hierbij was Sharon voor mij absoluut een spiegel, een voorbeeld. Tijdens de retraite zag ik een vrouw die in al haar liefdevolle warmte, zorg, aandacht en kwetsbaarheid nog steeds zichzelf was. Hierdoor kon ik mijzelf de toestemming en bevestiging geven om ook mijzelf te zijn.” Karina Mulder

“Waar ik in blogs een bruisende en stuiterende Sharon zie, heb ik haar aanwezigheid tijdens de Verstilling als een heel aangename en rustige factor ervaren. De ruimte die ze neerzet is krachtig en zuiver en dat kan heel veel mensen goed doen!” Nicole Olsthoorn

Your Wild Wisdom

“Tijdens de retraite was Sharon ten alle tijde beschikbaar. Ze luisterde naar mijn verhaal op momenten dat ik het wilde vertellen en ontving me met oprechte aandacht en toewijding. Ook de tips die ze gaf waren fijn en bruikbaar. Echt uit het hart!!” Anniek Verheijen

Mooi Onkruid

Praktisch

Deze editie zit VOL. Wil je op de hoogte gehouden worden van andere retraites?
Schrijf je onderaan in voor de nieuwsbrief.

 

Vaak gestelde vragen

Eh 4 dagen niet praten?
Letterlijk stil zijn (niet praten) kan echt een verademing zijn. Je hoeft niks te zeggen, je hoeft niet “leuk” te doen, te vertellen over wat je doet of over hoe het met je gaat (tsja, wat zeg je dan?).
Daar komt bij dat als je niet praat er ruimte ontstaat voor een ander soort contact. Je kunt je makkelijker verbinden met jezelf en gek genoeg ook met de ander.

Tijdens de retraite zal ik wel praten, bijvoorbeeld als ik een oefening uitleg of om te zeggen dat het eten klaar is, maar verder ook in stilte zijn. Als je een vraag hebt, kun je die op een briefje zetten of buiten de groep aan mij vragen. Aan het begin en het einde van De Verstilling zal ruimte zijn om uit te wisselen en zal ik uiteraard het één en ander uitleggen. Ook zal er tijdens de retraite op één van de avonden een sharing zijn, je kunt dan (als je wil) iets delen over je ervaring met de rest van de groep.

Wat gaan we nou precies doen?
Op het programma staan o.a. wandelen op de hei, dans, visualisaties, creatieve (schrijf) opdrachten, verschillende actieve en stiltemeditaties en genieten van heerlijke vega/bio maaltijden.
Daarnaast zal er ook veel ruimte zijn voor jezelf en wat er op het moment wil ontstaan.
Mag ik zelf weten waar ik aan meedoe?
Het is jouw retraite dus als je ergens niet aan mee wilt doen, is dat helemaal prima!
En een boek lezen?
Een boek lezen is een prikkel van buitenaf die je weer in jezelf een plek moet geven (en waar je er in het dagelijks leven al zoveel van hebt), daarom vraag ik, in ieder geval in de gezamenlijke ruimtes, geen boeken te lezen. Schrijven raad ik daarentegen juist wel aan en vooral “freewriting” waarbij je voor een bepaalde tijd schrijft wat er ook maar in je opkomt, zonder je pen van het papier te halen én zonder het terug te lezen! (ideale oefening voor een rustiger hoofd).
Echt helemaal offline?
De meesten van ons brengen veel tijd zittend door, achter een beeldscherm, op kantoor, school of in een vergadering.
Perfecte bezigheid voor je hoofd, niet zo perfect voor je lichaam.
Juist door in beweging te komen en naar buiten te gaan kan de energie weer gaan stromen, kan er iets nieuws ontstaan en zal je hoofd uiteindelijk rustiger worden. We laten tv, computer en telefoon deze dagen helemaal los (oftewel uit!), zodat je alle tijd hebt voor jezelf en niet gestoord wordt door prikkels van buitenaf. (Komt goed, geloof me)
Wat voor een soort mensen komen er naar De Verstilling?
De meeste deelnemers zijn tussen de 25 en 50 jaar oud (maar ouder/jonger is ook zeker welkom). We zijn met een kleine groep van max 6 deelnemers.
Waar verblijven we?
De retraite vindt plaats op De Hobbitstee, een kleine leefgemeenschap in Drenthe waar ik zelf ruim 5 jaar heb gewoond.
We verblijven in “de Herberg” een fijne groepsruimte met knusse huiskamer, houtkachel en half open keuken.
Boven is een vide met een paar slaapplekken en in de gang is een douche en toilet.
Om de herberg heen is veel groen, een vuurplaats, een grote moestuin en kampeerstrook…en op loopafstand de prachtige hei natuurlijk.
Nog meer vragen?
Lees ook even de algemene FAQ
“Na bijna vier dagen stilte en volledige aandacht voor mezelf voel ik precies datgene waar ik van tevoren op had gehoopt: intense tevredenheid. De Verstilling was voor mij de perfecte retraite, met voldoende afwisseling, persoonlijke aandacht en heerlijk eten. Sharon heeft de perfecte ingrediënten in huis om jezelf weer terug te vinden.” Anouk Brinkman

Bureau Brinkman

Aanmelden?

Deze editie zit vol. Wil je op de hoogte gehouden worden over volgende retraites? Schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief.