Zo verschillend als bovenstaande foto’s zijn, zo verschillend was afgelopen 2 dagen mijn innerlijke dialoog.

Zoooooo moe

Vrijdag (de dag na de doorhaalnacht) ging het ongeveer zo:
“Ik ben zo moe, ik ben zo moe, ik ben zo moe, oh ik voel me echt verschrikkelijk, mijn armen doen pijn (van het kickboxen dus), alles doet pijn, ik ga echt niet werken vandaag hoor, ik kan niet meer, ik ben echt zo moe, ik ben echt nog nooit zo moe geweest, *huilend* ik kan niet meer, ik ben er gewoon ziek van”

Ik kon het mezelf ook horen zeggen, de hele dag door, hardop tegen anderen en in mijn hoofd.
Ik wist dat het me niet hielp. Nou ja het hielp me nog belabberder voelen dan ik me al voelde.
En toch deed ik het.
Nu ken ik mezelf een beetje (godzijdank) en weet ik dat als ik moe ben, ik het heel lastig vind om te kiezen voor positieve gedachten. Juist daarom zorg ik normaal gesproken voor voldoende rust gedurende de dag/week. Maar goed deze week is anders en daar heb ik ook zelf voor gekozen ;-)
Die avond lag ik eerder in bed dan mijn 3 jarige zoontje (hij kuste me welterusten aawww) en viel ik in een lange diepe slaap.

I’m Awesome!

Vanochtend ging mijn wekker weer om 5.00 uur en na een beetje gezucht en gesteun ben ik opgestaan voor een meditatie en wandeling op de hei met Eva en Gossen.
Tijdens het wandelen kwam het thema vandaag ter sprake, innerlijke dialoog, en één van de opdrachten die daarbij horen: “denk uitsluitend positief over jezelf”.
Wat volgde was een hilarische opeenstapeling van positieve dingen over onszelf en hoe “AWESOME” we wel niet waren. Het was echt lachwekkend, totaal niet serieus, maar thuisgekomen zette het me toch aan het denken:

Waarom neem ik die negatieve gedachten zo serieus en lach ik de positieve weg?

Potverdikkie ik ben toch ook gewoon Awesome!
Ik haal een mooi jurkje uit de kast, doe mijn rode hakken aan en, alhoewel ik de hele dag achter mijn laptop zit en niemand me ziet, knalrode lippenstift op.
Ik voel me een wereld van verschil en het voelt goed!

Ok, morgen laatste dag, dan ga ik (na de ochtendwandeling uiteraard) heerlijk chillen met mijn liefies (zonder laptop!).

Maandag schrijf ik een blog over alles wat ik heb ontdekt, geleerd en afgeleerd tijdens deze helweek. Heb je nog vragen, wil je iets specifieks weten? Laat het me hieronder weten, dan beantwoord ik je vraag in de blogpost van maandag.