Soms zit ik in een geweldige flow

Alles gaat vanzelf, ik hoef er niks voor te doen. Het kost me geen enkele moeite. Zelfs ademen gaat vanzelf (dat is meestal zo, maar toch). Ik ben vol energie en levensvreugde, voel me verbonden met alles en iedereen om me heen.
Halleluja.
Dat soort.

Maar gisteren niet.
Gisteren was alles kut.

Zomaar, zonder een echt goede reden.
Want lieve mensen, laten we wel wezen… -als je dit leest heb je waarschijnlijk een computer, zit je op een stoel, in een ruimte waar een dak op zit, heb je net iets gegeten en gedronken of ga je dat heel binnenkort doen, heb je iets van kleren aan (dat mag ik toch hopen) en een enigszins georganiseerd leven–   …in hoeverre hebben wij het recht om een kutdag te hebben? (maar daarover een andere keer meer)

Goed, ik had dus een kutdag.

Zo één dat ik om alles boos en gefrustreerd ben en dat de hele wereld verschrikkelijk is en dat mijn vriend me dan aankijkt met een blik van…tsja hoe zal ik het noemen? Medelijden? Irritatie? Ongeduld? Vertedering? (zo van,  ach lieverd toch, kom maar bij me, het is allemaal goed) (Nee dat was het niet).
En zich dan snel uit de voeten maakt.

GELUKKIG maar dat ik na al die jaren heb ontdekt wat helpt. Het is eigenlijk te simpel voor woorden.

Ik kan het niet makkelijker maken dan het is. Just one word.

BEWEGEN

Als je beweegt ga je uit je hoofd (waar je gedachten zitten, die er meestal, zo niet altijd, voor zorgen dat je een kutdag hebt in the first place) en in je lijf. In je lijf is goed. In je lijf kun je voelen en voelen is ook goed (Ik hou het vandaag simpel zoals je merkt).

Dus wat te doen, je hebt 3 opties:

1. zet (vrolijke!) muziek op en dans
2. doe je schoenen aan en loop (buiten, anders werkt het niet!)
3. pak je schoffel en wied (zie hierboven)

Die laatste kan ik van harte aan bevelen. In de (moes)tuin werken werkt! Echt! De-goedkoopste-therapie-everrr. Je trekt onkruid uit de grond (als in ongewenste gedachten uit je hoofd, do I need to spell this out for you?).

Als er iets is waar ik heilig in geloof is het wel de MOESTUIN (jazeker ook met hoofdletters).

In mijn geval, ik ging voor optie 3. En ja het hielp. Mijn gedachten waren er nog steeds, maar niet meer zo aanwezig, ik voelde me voldaan en moe, goed moe. En na een nacht slapen werd ik vandaag wakker, scheen de zon en was de wereld al een stuk minder verschrikkelijk dan de dag ervoor. Fijn.

Dus als je ooit een kutdag hebt, weet wat te doen! Get psychical baby, right now!