Je bent vrij, je bent vrij geboren en zal het altijd zijn.

 

Ik dacht ik herinner je er even aan, voor als je het vergeten bent (geeft niet, gebeurt mij zo vaak). 

Als je voelt dat je beperkt wordt in je vrijheid, ga dan naar binnen, daar ben je altijd al vrij. Je hoeft het niemand te bewijzen, je hoeft er helemaal niks voor te zijn of te doen, je hoeft er ook geen code voor te laten zien :) 

De enige die je beperkt in je vrijheid ben jezelf. En ja dit zeg ik ook tegen mezelf. Ik voel de angst van de ‘C – maatregelen’, de krampachtigheid ervan in mijn lijf. Ik heb gedachten die zeggen dat ik straks geen yogales meer kan geven, dat mijn vriend niet meer op school kan werken, dat alles verandert en ik er geen enkele controle over heb.

En dat laatste klopt 100%. Ik heb geen enkele controle over de buitenwereld. Maar wel 100% over mijn binnenwereld. Jij ook. Hoe je reageert op welke situatie dan ook is aan jou, je bent helemaal vrij om zelf te kiezen. Wat een rijkdom! (en grrr af en toe heel ingewikkeld, want verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leven is ook eng en spannend).  

Waar kies jij voor? Het is aan jou.