Voorbeeld 1

Tot 5 jaar geleden.  Tegen iedereen die het maar wilde horen (en de rest ook) zei ik dat ik geen kinderen wilde. NO WAY GOZEEE
Kinderen? iieeewww, ik keek er dan ook bij alsof ik net in een hondendrol was gaan staan, met blote voeten. Ja echt zo erg.

5 maart 2014. Ik heb zojuist mijn bijna-3 jarige zoontje naar de creche gebracht en denk niet dat ik ooit eerder zo verliefd ben geweest op een levend wezen (sorry schat).

Voorbeeld 2

8 jaar geleden. Ik emigreerde naar Nieuw Zeeland om nooit meer terug te komen.

Een half jaar later. Terug in Nederland. Voorgoed. Althans dat zeg ik nu :-)

Voorbeeld 3

2 maanden geleden. Ik woon in het mooiste huisje van De Hobbitstee punt.uit. Geen haar op mijn hoofd die er ooit aan denkt om hier weg te gaan en ja dat mag ook iedereen weten. (Ik schreef zelfs een blog over het droomhuisje dat wij bij het universum bestelden)

Nu.  Midden in de verbouwing van ons nieuwe huis (nog steeds op de Stee). WTF? Jep, een paar weken geleden besloten mijn lief en ik, behoorlijk impulsief, dat we toch in de oude boerderij willen gaan wonen.
En dat kan! (mazzelkonten dat we zijn!) We snappen het zelf ook niet, maar het voelt goed en het klopt gewoon.

Voorbeeld 4

Afgelopen maand. Ik schreef een epos over mijn haat/liefde relatie met Facebook en dat ik het uit ging maken. Oh wat was ik trots en wat voelde ik me cool. Iedereen zou nu inzien dat Facebook inderdaad passé is en ik zou de voorloper zijn in een Facebookloze revolutie. Iedereen zou van me houden, mijn voeten masseren op commando en mij eeuwig dankbaar zijn. Ik had tenslotte de wereld gered van dit monster.

Gistermiddag. Facebook. Ik ben terug (lees uitleg op mijn facebookpage, nee dit is geen verkapte reclameboodschap. oh toch wel).

Conclusie:

Ik ben een mens.

En mensen zijn geen statische dingen zoals een pak hagelslag of een pen (alhoewel die beiden ook wel eens “op” zijn). Mensen groeien, veranderen, zijn in beweging, maken beslissingen, draaien die terug, wisselen van mening, ont-wikkelen, doen stomme dingen, huilen erom, gaan door, staan weer op, lachen erom, maken keuzes, elke dag opnieuw en leren door te doen.

Laat je niet stoppen door keuzes die je in het verleden hebt gemaakt. Nooit! Je mag opnieuw kiezen, je mag je mening herzien en je mag op je snufferd gaan. Je mag dingen uitproberen, experimenteren en erom lachen (juist!) terwijl iedereen om je heen je voor gek verklaard (juist dan!).
Ga LEVEN dude, je bent tenslotte een mens.

p.s. ondertussen is het anderhalf jaar later en ben ik een tijd geleden toch echt echt echt gestopt met Facebook (en ik vind het heerlijk!) :-)