3 dagen geleden had ik nog nooit van hem gehoord. Over een paar dagen zal ik zijn naam vervloeken. Erik Bertrand Larssen.

Morgenochtend om 5.00 uur begint mijn helweek. Een 7 dagenlang programma waarbij je flink uit je comfortzone gehaald wordt. Ontwikkeld door bovengenoemde meneer. De belangrijkste regels? – Sta een week lang elke ochtend om 5.00 uur op en ga elke avond om 22.00 uur naar bed (behalve op donderdag, dan werk je de hele nacht door) – Werk extreem hard, wees gefocust en plichtsgetrouw – Wees daadkrachtig en proactief – Neem kwalitatieve rust – Besteed extra aandacht aan kleding en uiterlijk – Laat alle privéaangelegenheden tot de avond wachten – Gebruik geen social media onder werktijd – Sport minstens één keer per dag – Eet de hele week gezond – Laat de tv uit En het gekke is: ik heb er zin in. Ik heb zin om elke ochtend om 5 uur op te staan, elke dag minstens een uur te sporten, gezond te eten, keihard te werken en donderdagnacht door te halen. Ik kijk er naar uit.

Waarom?

I’ll tell you why

 

1. Weerstand? Nee bedankt!

Toen ik 2 dagen geleden, na de tip van Lou, het Helweekboek doorlas kon ik het niet laten om mij een beetje te schamen voor mezelf. Bertrand beschrijft zijn super zware beproevingen tijdens helweken in het leger, hoe hij weken met nauwelijks eten in onherbergzame gebieden zonder slaap moet zien door te komen. Sure, ik heb ook mijn beproevingen in het leven, maar de afgelopen tijd zit ik toch wel heel comfortabel te wezen in mijn huisje met alles erop en eraan. Ik ben eigen baas, dus als ik een keer een offday heb, blijf ik gewoon lekker op de bank zitten. Heb ik niet goed geslapen? Dan doe ik ’s middags een tukje. Bij de minste of geringste vorm van weerstand is het drama. Ik begin al te piepen als de chocoladepepernoten op blijken te zijn. Potverdikkemme wat ben ik een lui verwend nest zeg. In het boek lees ik over weerstand als deel van de reis op weg naar het doel. Mijn doel? LEVEN met hoofdletters, met alles erop en eraan, herinner ik mezelf. Oh ja, dus ook met weerstand. Opeens word ik heel nieuwsgierig; wat zou zo’n week met mij doen? Hoe zal ik reageren op de structuur en de regels? Ik besluit direct de uitdaging aan te gaan. Hup No Excuses!

2. Practice what you preach

Regelmatig heb ik het in mijn blogs over LEVEN met hoofdletters, genieten, meer tijd offline en stilte opzoeken voor meer rust in je leven. Deze helweek lijkt me zeer geschikt om echt eens te “practicen wat ik preach”. Bigtime. Want erover schrijven en adviseren aan anderen is één ding, maar het zelf 100% leven is andere koek. Een suiker- en glutenvrije koek welteverstaan.

3. Eh focus?

Focus is een begrip wat helaas niet in mijn woordenboek voorkomt. Vorige week nog snikte ik hopeloos dat ik aan de ritalin wilde, hoe kan ik met dit brein ooit een goedlopend bedrijf runnen?! En een liefhebbende vriendin en moeder zijn? Tijdens het spelen met mijn zoontje denk ik aan dat mailtje dat ik nog moet sturen, stroomt mijn hoofd over met ideeën voor het nieuwe meditatiehuisje, ratelen toffe blogonderwerpen door mijn hoofd. Tijdens het schrijven van een blog denk ik aan alle wassen die ik nog moet draaien, wat ik nou eigenlijk van die zwartepietdiscussie vind en surf ik nog even snel naar die site met lekkere veganrecepten. Het is vermoeiend en frustrerend (en ik kan hier nog boeken over volschrijven…als ik focus zou hebben) Gelukkig dat focus één van de kernwoorden is in de helweek én je schijnt het echt te kunnen leren; focussen. So bring it on!

4. Positief

Je wordt uitgedaagd een positieve instelling en proactieve houding aan te nemen tijdens helweek. Je stelt niks uit, je gaat niet mopperen of zeuren, je gaat gewoon DOEN (en ondertussen mag je jezelf daar ook nog eens geweldig om vinden). I Like :-)

5. Gezond eten

Ik heb een enorme moestuin in mijn achtertuin, eet dagelijks verserdanverse groente en maak regelmatig gezonde sapjes en shakes. No problemo. Maar ohlala wat kan ik tekeergaan met suiker. Regelrechte verslaving. Yep. *stuffing my face met zachtzoete drop as we speak* Helweek is dus ook afkickweek (of is dat eigenlijk hetzelfde?)

6. Geen social media tijdens werk

Oh ja nog zo’n verslaving waar ik regelmatig over schrijf. Het grappige is: één of andere Noor hoeft me maar te zeggen dat ik een week niet op social media mag tijdens werktijden en ik hou me eraan. Ik ga me toch een berg werk verzetten deze week. Holymoly. Godzijdank doe ik deze week niet alleen. Mijn Hobbitstee-matties Eva en Gossen doen ook mee en met z’n drieën gaan we elkaar erdoorheen slepen. Nieuwsgierig naar onze helweek? Ik hou je hier dagelijks op de hoogte én je kunt ons volgens op twitter, facebook en de hele reutemeteut (maar daar ben ik alleen ’s avonds heel even te vinden) See you in hell!