Gisteren schreef ik over “mijn bestelling aan het universum”. Meestal als ik dit verhaal vertel aan mensen, zie ik als eerste een stel opgetrokken wenkbrauwen.

Eh bestellen bij het universum?

Weet je, het maakt niet uit hoe je het doet. “Het” is in feite niets anders dan bedenken wat je graag wilt in je leven en daarmee bezig zijn. Ik deed op dat moment letterlijk een bestelling bij het universum, that’s just how I roll. Maar waar het om gaat is dat je je bewust bent van wat je wilt, waar je van droomt en erin gelooft dat je je dromen waar kunt maken.

“Ja leuk hoor Shaz dat jouw droom is uitgekomen, hartstikke leuk voor je, maar even serieus hè, dat is toch niet realistisch! Ik bedoel, het leven werkt gewoon niet zo. Het gaat nooit zoals ik het wil en al helemaal niet makkelijk! Puh.”
Wat ik daarop te zeggen heb?

WAKE UP DUDE!

Dit is JOUW leven, jij ben de schilder van het schilderij (corny I know), jij bent de speler van het spel (en niet de bal), jij bent de regisseur van het theater, jij bent de bestuurder van de bus…moet ik nog doorgaan?

En nee het is inderdaad niet altijd makkelijk om je leven vorm te geven zoals jij dat wilt. Soms is het ingewikkeld en ongemakkelijk, vaak is het retespannend. Maar alles beter dan leven naar andermans verwachtingen, je baan aanhouden terwijl je er doodongelukkig van wordt en doorgaan met je relatie omdat je niet alleen wilt zijn.

Dus over tot de orde van de dag.

4 things to keep in mind voor als je besluit JOUW leven te gaan LEVEN en je DROMEN WAAR TE MAKEN.

1. ~ KEEP THE FAITH (hoor Bon Jovi dit voor je zingen. No really.)

Ik heb tijdens het hele proces van kennismaken met De Hobbitstee (dat was pas stap 1 namelijk), een motivatiebrief schrijven, op gesprek bij 2 bewoners, daarna nog een groepsgesprek én een proefmaand wonen (ondertussen werd ik steeds zwangerder en wat is er erger voor een zwangere vrouw dan niet weten waar ze straks gaat nestelen? Zeer weinig kan ik je vertellen) altijd ergens geweten dat het klopte en dat het goed zou komen. Misschien een beetje vaag, maar waar het op neerkomt is:

Ik liet me niet afleiden door mijn angsten en onzekerheden over of we wel de juiste brief schreven en de juiste dingen zeiden. Die angsten en onzekerheden waren er wel (oh yeah) maar ik koos ervoor om te focussen op onze droom en vertrouwen, steeds weer vertrouwen dat the good stuff is coming our way!

2. ~ DANKBAARHEID IS DE BOM

Ik ben zeer groot voorstander van DANKBAARHEID (zo nog even in hoofdletters, just in case I wasn’t clear)
Als je ergens om vraagt en je krijgt het ook daadwerkelijk…dan is het toch wel zo netjes om daarvoor te bedanken? Maar ook dingen waar je niet om vraagt, die wellicht heel vanzelfsprekend lijken in het dagelijks leven komen ergens vandaan. Don’t just take it for granted. Ik schrijf elke avond op waar ik die dag dankbaar voor ben: een aanmelding voor De Verademing, een complimentje, heerlijke pompoensoep met pompoen uit eigen tuin. Dank dank DANK! Neem alle cadeaus, in welke vorm dan ook, nooit vanzelfsprekend aan, maar wees er dankbaar voor. *WARNING* this stuff is lifechanging for sure!

3. ~ YOU GOTTA BELIEVE IN YOURSELF (zingend op zo’n gospel dude manier)

Jaaa I know, totally afgezaagd, maar als je niet geloofd in jezelf, dan kun je net zo goed de hele dag met je hoofd onder je dekbed naar je eigen scheetjes liggen ruiken. (iieew)

*REMINDER* Je bent hier om JOUW leven te LEVEN en het leuke is dat je het precies zo mag inrichten als jij dat wilt. Er zijn geen regels en geen bazen en je hoeft ook echt niet naar je moeder te luisteren. (Ok er zijn wel een paar natuurwetten waarmee het handig is om rekening te houden, maar verder it’s up to you!).

4. ~ HET IS NIET ALTIJD MAKKELIJK

Zoals ik net al schreef, het is echt niet altijd makkelijk. Ik zou natuurlijk kunnen zeggen mijn droom is uitgekomen en dat we nog lang en gelukkig verder leefden. Dat zou ik kunnen doen. Maar dat zou toch niet helemaal kloppen voor mij.
Een groot misverstand is volgens mij dat als je droom uitkomt, dat dan alles goed is en makkelijk gaat. Ehm nee, welkom on earth baby. Het is gewoon niet altijd makkelijk.
Toen wij (hoogzwanger) op De Hobbitstee kwamen wonen, bleek het huisje in behoorlijk slechte staat, we hebben heel hard moeten klussen om het leefbaar te maken, het leven in een groep is soms best ingewikkeld en confronterend, ik miste mijn vrienden in het begin heel erg. And so on.

En toch voelen we ons thuis en klopt het. Dit is waar we willen wonen, werken en LEVEN, met ALLES erop en eraan. Dat is dus LEVEN met hoofdletters. En elke dag opnieuw maken wij onze dromen weer een stukje waar.

Eerdere comments van deze post konden helaas niet meeverhuizen bij het overzetten van mijn website naar een ander systeem