fear

Soms vraag ik me af of het wel iets voor mij is, dat hele ondernemen. Ik ben compleet chaotisch, totaal niet commercieel ingesteld én ik gebruik geen social media voor mijn bedrijf. (oh ja en ik vergeet regelmatig een update naar mijn lieve lezers te sturen).

Gedoemd om te mislukken toch?

Nou ja dat dacht ik zelf in ieder geval regelmatig de afgelopen maanden.
Ik heb meerdere malen op het punt gestaan om met het zzp’erschap te stoppen en te solliciteren bij de Albert Heijn. Maar (ja die maar is belangrijk) tijdens een retraite of andere activiteit is die twijfel er helemaal niet. Dan doe ik gewoon mijn ding, dan voelt het goed, ben ik blij, dan stroomt het in mij.

Na een wandeling met mezelf op de hei kwam het hoge woord er bij mezelf uit: Ik ben gewoon bang. Bang om fouten te maken, bang om stom gevonden te worden, bang om zichtbaar te zijn (want dan ziet iedereen natuurlijk dat ik fouten maak en stom ben).

Gek eigenlijk, want ik heb best wat enge dingen gedaan in mijn leven: in mijn eentje geëmigreerd naar Nieuw Zeeland (en weer terug gekomen), een enorme tattoo op mijn rug laten zetten, hoogzwanger naar Drenthe verhuisd zonder baan. Doe ik gewoon, geen probleem.

Maar een eigen bedrijf runnen? Sjeeeeees fokking scary.

Toch ga ik door. En ik neem mijn angst (een heel klein meisje) aan de hand mee. Ik ga fouten maken en misschien vinden mensen mij soms stom (waarschijnlijk wel).
Ik ga werken aan mijn zichtbaarheid als Stiltemaker en vooral…ga ik nog meer doen waar ik blij van word (hint: iets met dansen en schrijven…gecombineerd! Ik hou je op de hoogte).

Doe je mee?

Dikke vette liefs!
Sharon

p.s. Het interview van Marie Forleo met Elizabeth Gilbert (je weet wel de schrijfster van Eat Pray Love) over angst en creativiteit was voor mij een ontzettende eyeopener. Echt kijken als je zelf ondernemer bent of een creatief leven leeft (oftewel: mens bent).

“Fear is always triggered by creativity, because creativity asks you to enter into realms of uncertain outcome, and fear hates uncertain outcome. This is nothing to be ashamed of. It is, however, something to be dealt with.”
~ Uit het boek Big Magic van Elizabeth Gilbert