Het is maandagavond, alweer ruim een week geleden dat mijn helweek begon.

Ik merk dat ik nog flink aan het bijkomen ben en het eigenlijk te vroeg is om te kunnen zeggen wat ik geleerd heb en echt anders ga doen. Dat moet ik aankomende tijd gaan ervaren. Bovendien ga ik morgenavond nog evalueren met Gossen en Eva, mijn helweekmatties.

Een paar dingen zijn me wel zo duidelijk bijgebleven dat ik die alvast met je wil delen.
De rest komt over een tijdje, als ik alles heb laten bezinken, het staat in mijn agenda als taak (ja echt!)

Echte eyeopeners

 

Comfortzone

Die comfortzone, tsja, dat wist ik, net als de hele wereld, natuurlijk wel. Wie kent die uitdrukking nou niet? “Magic happens outside your comfortzone”
Iets toch doen, terwijl je het een beetje eng vindt, dat kan ik echt iedereen aanraden. Ik heb echt intens genoten van de kickboxles (en iets minder van de spierpijn de dag erna) en de lezing, waar ik eigenlijk niet naar toe durfde. Wat ben ik blij dat ik toen uit de comfortzone ben gestapt (bovendien is het maar heel even ongemakkelijk, de “magic” volgt vrijwel direct :) )

Winston Churchill

“Plans are nothing, Planning is everything”
Oh zo waar! Meer dan ooit realiseerde ik me deze week hoe ik mezelf voornamelijk laat leiden door plannen. Die vervolgens plannen blijven, tot in de eeuwigheid. Maar zodra je een plan opdeelt in kleine behapbare stukjes en inplant in je agenda verandert het, dan wordt het steeds echter tot het op een gegeven moment gewoon in de wereld staat (en dat is geweldig en echt een boost voor je energie en zelfvertrouwen)

Geen slaap

Aangezien ik regelmatig onderbroken nachten heb (door mijn zoontje en soms ook door mijn stuiterende hoofd) is slaap heilig voor mij. Zodra ik te weinig slaap krijg word ik wiebelig en vind ik het lastig om goed voor mezelf te zorgen.
Ik weet dus dat het belangrijk is om voldoende te slapen, dat wil zeggen, op tijd naar bed te gaan wanneer nodig en af en toe een dag niks te doen.
Het vroege opstaan tijdens de helweek vond ik niet zo’n probleem, maar die nacht doorhalen vond ik echt vreselijk! De nacht zelf was heel gezellig, maar de dag erna was ik niks waard. Ik was zo ontzettend moe dat ik vrijwel de hele dag als een zombie voor me uit heb zitten staren. Ik baalde ook enorm van mezelf en kon niet uit de negatieve flow komen. Gelukkig was ik zaterdag weer op de been, maar ik realiseerde me wel dat zo’n nacht nog veel meer impact op me had dan ik had verwacht.

Lifechanging?

Nee dat geloof ik niet, ik ben de laatste jaren al zoveel in mijn leven anders gaan doen dat er wel iets meer moet gebeuren voor enorm heftige veranderingen.
Ik kan me echter wel voorstellen dat het voor mensen lifechanging kan zijn. Je gaat met een vergrootglas naar je gewoontes en gedrag kijken en als je dat nooit eerder hebt gedaan kun je ontzettend veel over jezelf leren.

Al met al vond ik het een hele bijzondere week waarin ik zeker nieuwe inzichten heb opgedaan en bovenal ontzettend veel heb gelachen met mn helweekmaatjes. Zonder hen en zonder de steun van mijn vriend (die de hele week voor ons zoontje heeft gezorgd!) had ik het niet kunnen doen (dikke zoenen!!!)

Over een paar weken kom ik nog een keer terug op afgelopen week en vertel ik in hoeverre ik dingen anders ben gaan doen in mijn leven. En of mijn planning, die ik deze week heb gemaakt, werkt :-)

Wil je op de hoogte blijven van de Wereld van Shaz?
Schrijf je hieronder in voor updates.

[mc4wp_form id=”656″]

En zou je ook een keer een helweek willen doen?
Ik mag een boek weggeven van de uitgever aan één van mijn lezers!
Wil je kans maken? Laat dan hieronder een reactie achter en vertel me waarom jij een helweek wil gaan doen. Vrijdag laat ik weten wie er gewonnen heeft.

x Shaz

ps. Bedankt voor alle lieve reacties en support afgelopen week!!