Slaap!

De eerste ochtend dat ik opstaan echt lastig vind. Afgelopen nacht nauwelijks geslapen.
Te hyper van ideeën en dingen die ik nog wil doen.
Bovendien is het koud, ik had geen zin (en puf) om de houtkachel aan te doen.
Ik rol mezelf op onder mijn dekbed en probeer mezelf in slaap te dwingen zoals gisternacht, maar nee dit keer wil het niet lukken. Uiteindelijk slaap ik een uurtje of 3 en ga na een lange begeleide meditatie op mijn ipod om 4.45 mijn bed uit.

De wandeling met Eva en Gossen op de hei is fijn.
We lopen naar de hunebedden, waar we een hilarische fotosessie hebben.
Ik voel me opeens weer helemaal wakker en opgewekt.
Was ik nou echt zo moe? Of ben ik gewoon even in een andere modus gestapt?

Timemanagement

Vandaag is het thema timemanagement en daar kan ik, naast focus, ook wel wat van gebruiken.
Ik sluit mezelf weer op in de meditatieruimte met mijn agenda en laptop.
In 2 uur tijd plan ik mijn activiteitenprogramma voor 2015 in en zet meteen alle verhuurklussen en meewerkdagen van de Hobbitstee erin.
Zelfs onze vakantie zet ik vast in de agenda.

Het voelt onwennig. Mijn agenda loopt meestal niet verder dan een week of 3 en behalve de vaste Verademing en Verstilling plan ik andere activiteiten niet in, maar laat ze in het moment ontstaan. En ja, dat is net zo vaag als het klinkt. Want alhoewel het prachtig is om in het moment te leven en alle ruimte te hebben om dingen te laten ontstaan vanuit flow, soms is het ook fijn om te weten waar je naar toe werkt en iets goed te kunnen voorbereiden. Een doel te hebben en daar dan erg van kunnen genieten als je het hebt behaald.

Eens

In het helweekboek lees is de quote van Winston Churchill die nu pas echt binnenkomt:

Plans are nothing
Planning is everything

En besluit het vanaf nu grondig met hem eens te zijn.

Morgen ga ik flink uit mijn comfortzone met kickboxles, een nacht doorhalen en (één van) mijn angsten doorbreken. Het wordt vast hilarisch en afschuwelijk tegelijk.

Ik hou je op de hoogte ;-)