Hoe zou het zijn om een weekend met jezelf te zijn

In stilte en 100% offline

Met alle tijd en ruimte voor jou

 

Je hart wordt zachter

Je voelt weer ruimte

Je komt thuis bij jezelf

 

The quieter you become 

the more you can hear

-RUMI

Wat kun je verwachten tijdens de Verstilling?

 

Programma                                                                                                                                                                                            Op het programma staan o.a. wandelen in het bos, creatieve (schrijf) opdrachten, makkelijke yinyoga (ervaring niet nodig), meditatie en natuurlijk genieten van heerlijke vega maaltijden. Daarnaast zal er veel ruimte zijn voor jezelf en wat er op het moment wil ontstaan. Alles is optioneel, no worries :)

Ontspannen en opladen in een natuurlijke omgeving
De Verstilling vindt plaats in het bos in Maarn, in een prachtige woonboerderij inclusief houtkachel, yoga/meditatieruimte en sauna.  Er is alle ruimte om te zijn. In deze tijd van het jaar is het hier echt schitterend! Het bos is een aaneenschakeling van rood, geel, oranje tinten, de zon die door de bomen schijnt en de bladeren die naar beneden dwarrelen, allemaal in onze achtertuin. 

Down with Earth
Wandelen is het beste medicijn zei Hippocrates ooit al. Hij kan het weten én ik ben het met hem eens. Bovendien helpt de natuur je bij een overvol hoofd en kun je makkelijker loslaten in een natuurlijke omgeving. Dus we gaan heerlijk bosdwalen tijdens het weekend. Bovendien heb je op zaterdag de mogelijkheid om een mini nature solo te doen; twee uur op een vaste plek in het bos verblijven, alleen met jezelf. 

100% offline
Wanneer ben jij voor het laatst een dag (of in dit geval bijna 3 dagen) offline geweest?
Lees hier waarom af en toe offline gaan zo nodig is.

Prikkelvrij: geen (social) media en telefoon
Hoe minder prikkels van buitenaf, hoe meer rust in je kop en dat zorgt er weer voor dat je beter kunt ontspannen.
En ontspannen door het leven gaan, dat is uiteindelijk wat we allemaal willen (en vrede op aarde, maar dat terzijde). Bovendien is de groep klein (max 8 deelnemers), waardoor je echt de ruimte hebt voor jezelf.

  

Na afloop

 • Ga je opgeladen en geïnspireerd naar huis
 • Voel je je opnieuw verbonden met jezelf en de helende kracht van de natuur
 • Weet je hoe je de stilte in jezelf kunt vinden en voeden
 • Heb je manieren ontdekt om te geven aan anderen, zonder dat het jezelf uitput
 • Neem je praktische tips and trics mee naar huis voor meer rust in je -soms- chaotische en drukke leven
 • En…ga je naar huis met een belofte aan jezelf

Praktische informatie

 Locatie

De Verstilling vindt plaats in een fijn boshuis in Maarn. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid en het is makkelijk met OV te bereiken (10 min lopen vanaf station Maarn)

Datum

Aankomst: Vrijdag 25 oktober 13.00 uur

Vertrek: zondag 27 oktober 17.00 uur.

Prijzen

 • 4 pers. kamer – EARLY BIRD t/m 20 sep 395 euro per persoon, daarna 425 euro pp 
 • 2 pers. kamer – EARLY BIRD t/m 20 sep 435 euro per persoon, daarna 465 euro pp (Deze optie is alleen geschikt als je met iemand samen komt ivm tweepersoonsbed)
 • 1 persoonskamer – EARLY BIRD t/m 20 sep 615 euro 645 euro (dit is de 2 persoonskamer voor jezelf)

 

 * Alle prijzen zijn inclusief BTW 

 

Inclusief

 • Twee overnachtingen in een heerlijk boshuis.
 • Alle maaltijden, vers en voedzaam, 100% vegetarisch en indien gewenst vegan (lunch en diner op vrijdag, ontbijt, lunch en diner op zaterdag, ontbijt en lunch op zondag).
 • Alle programma onderdelen en gebruik van de sauna 
 • Prachtige Stilteposter van Kleine Dingen om mee naar huis te nemen.

 

 • After Retreat Support zodat je na de retraite ook wat hebt aan de inzichten die je hebt opgedaan, bestaande uit:
 • een 1-op-1 skype gesprek van 30 min met mij, waarin je vragen kunt stellen die na thuiskomst boven zijn gekomen of gewoon even fijn wat stilte navoelen.
 • Een begeleide meditatie mp3 die je waar en wanneer je maar wil kunt luisteren.
 • Het e-book “En nu? speciaal geschreven om na je retraite te lezen. Een naslagwerk, vol met tips, inspiratie en liefdevolle reminders voor meer rust en verbinding in je dagelijkse leven.

 

De Stiltemaker

Mijn naam is Sharon, ik ben 39 jaar en woon samen met mijn lief Laurens en onze zoon Melle in een oud klooster in Arnhem.

Ik hou van de stilte en ik geloof in een wereld waarin je stil mag zijn, het niet allemaal hoeft te weten en mag voelen wat er gevoeld wil worden. I practice what I preach, elke dag opnieuw (met vallen en opstaan, want ik ben ook maar een mens :) )

Met heel veel liefde en aandacht begeleidde ik al ruim 50 verschillende retraites in de afgelopen 6 jaar. 

Hier lees je meer over mij. 

En hieronder nog wat reacties van vrouwen die je voorgingen.

“Ik ging de stilte in terwijl ik midden in een verhuizing zat, mijn hoofd vol van een man die net in mijn leven was. Toch lukte het mij om bij mijzelf te komen én in de stilte mijn eigen hart te vinden. Hierbij was Sharon voor mij absoluut een spiegel, een voorbeeld. Tijdens de retraite zag ik een vrouw die in al haar liefdevolle warmte, zorg, aandacht en kwetsbaarheid nog steeds zichzelf was. Hierdoor kon ik mijzelf de toestemming en bevestiging geven om ook mijzelf te zijn.” Karina Mulder

“Waar ik in blogs een bruisende en stuiterende Sharon zie, heb ik haar aanwezigheid tijdens de Verstilling als een heel aangename en rustige factor ervaren. De ruimte die ze neerzet is krachtig en zuiver en dat kan heel veel mensen goed doen!” Nicole Olsthoorn

Your Wild Wisdom

“Tijdens de retraite was Sharon ten alle tijde beschikbaar. Ze luisterde naar mijn verhaal op momenten dat ik het wilde vertellen en ontving me met oprechte aandacht en toewijding. Ook de tips die ze gaf waren fijn en bruikbaar. Echt uit het hart!!” Anniek Verheijen

Mooi Onkruid

Vaak gestelde vragen

Eh een weekend niet praten?

We zijn een groot deel van het weekend in stilte. Letterlijk stil zijn (niet praten) kan echt een verademing zijn. Je hoeft niks te zeggen, je hoeft niet “leuk” te doen, te vertellen over wat je doet of over hoe het met je gaat (tsja, wat zeg je dan?).
Daar komt bij dat als je niet praat er ruimte ontstaat voor een ander soort contact. Je kunt je makkelijker verbinden met jezelf en gek genoeg ook met de ander.

Tijdens de stilteperiode zal ik wel praten, bijvoorbeeld als ik een oefening uitleg of om te zeggen dat het eten klaar is, maar verder ook in stilte zijn. Als je een vraag hebt, kun je die op een briefje zetten of buiten de groep aan mij vragen. Zaterdagavond rond het vuur zal er ruimte zijn om iets te delen, mocht je dat willen (hoeft niet!).

 

Mag ik zelf weten waar ik aan meedoe?

Het is jouw retraite dus als je ergens niet aan mee wil doen, is dat helemaal prima!

En een boek lezen?

Een boek lezen is een prikkel van buitenaf die je weer in jezelf een plek moet geven (en waar je er in het dagelijks leven al zoveel van hebt), daarom vraag ik, in ieder geval in de gezamenlijke ruimtes, geen boeken te lezen. Gun jezelf deze waardevolle tijd met de volledige aandacht voor jou!

Echt helemaal offline?

De meesten van ons brengen veel tijd zittend door, achter een beeldscherm, op kantoor, school of in een vergadering.
Perfecte bezigheid voor je hoofd, niet zo perfect voor je lichaam.
Juist door in beweging te komen en naar buiten te gaan kan de energie weer gaan stromen, kan er iets nieuws ontstaan en zal je hoofd uiteindelijk rustiger worden. We laten tv, computer en telefoon deze dagen helemaal los (oftewel uit!), zodat je alle tijd hebt voor jezelf en niet gestoord wordt door prikkels van buitenaf. (Komt goed, geloof me)

Wat is de gemiddelde leeftijd van deelnemers?

De meeste vrouwen zijn tussen de 25 en 50 jaar oud (maar ouder/jonger is ook zeker welkom). We zijn met een kleine groep van max 8 deelnemers.

Waarom alleen voor vrouwen?

Helaas mannen, deze retraite is alleen voor vrouwen. Vanwege het intieme karakter van de retraite (zoals slaapplaatsen en sauna) heb ik daarvoor gekozen.

Maar het goede nieuws is dat ik in 2020 samen met mijn lief retraites ga geven aan mannen én vrouwen :) Mocht je op de hoogte gehouden willen worden, schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Waar verblijven we?

De retraite vindt plaats in een fijn boshuis in Maarn, met een grote eigen tuin, vuurplek én het bos direct als achtertuin.
Het huis heeft een knusse huiskamer met houtkachel, een aparte meditatie- en yogaruimte en…een sauna :)

Kun je rekening houden met mijn dieet?

Alle maaltijden zijn vegetarisch en voor een groot deel plantaardig.

Heb je specifiekere dieetwensen? Laat het me weten, ik hou er rekening mee.

Ik heb veel ervaring met gluten/dieren/suiker/pinda/noot/ei/melk/soja/banaan/noemhetmaarop-vrij koken :)

Nog meer vragen?

Ik beantwoord je vragen graag! (ook ‘gekke’ ;-) )

Stuur me even een berichtje, dan kunnen we even bellen of mailen met elkaar :)

“Na bijna vier dagen stilte en volledige aandacht voor mezelf voel ik precies datgene waar ik van tevoren op had gehoopt: intense tevredenheid. De Verstilling was voor mij de perfecte retraite, met voldoende afwisseling, persoonlijke aandacht en heerlijk eten. Sharon heeft de perfecte ingrediënten in huis om jezelf weer terug te vinden.” Anouk Brinkman

Bureau Brinkman

Voel je “JA, hier wil ik bij zijn!”?

Klik op onderstaande knop en vul het aanmeldformulier in.

Ik kijk er naar uit je te ontmoeten!

“Within you there is a stillness and a

sanctuary to which you can retreat anytime”

Herman Hesse

Heb je nog vragen?

Mail me met je vraag of maak een belafspraak!

sharon<@>destiltemaker.nl