Tien jaar geleden op 28 december liep ik met vijf vrouwen over de Drentse hei, ieder van ons in haar eigen stilte gehuld. Ik keek naar de bomen, die ik steeds beter leerde kennen, ik voelde de welkome warmte van de zon en luisterde naar de vogeltjes die zich niets aantrokken van onze geluidloosheid.

Mijn allereerste zelf georganiseerde en begeleide stilteretraite, op de plek waar ik woonde. Een jaar daavoor was het enkel een droom geweest, nu liep ik hier dan toch! 

Wat een jaar, met de verhuizing van Utrecht naar een kleine gemeenschap in Drenthe, de geboorte van mijn zoon (tijdens die allereerste retraite liep ik in de pauzes naar huis om borstvoeding te geven) en de start van mijn werk als stiltemaker.

Ik vond het retespannend en ik “deed maar wat”, althans dat zei dat kritische stemmetje in mij, maar van binnen voelde ik dat het helemaal klopte. En mijn hart jubelde. (Nou dan weet je het wel)

Tien jaar en meer dan 50 retraites en stiltedagen verder maar ook een verhuizing naar de stad halverwege en ‘opeens’ een 10 jarig kind op de bank.

Het was een waanzinnig avontuur, met zo veel lessen, met vallen en opstaan, met prachtige ontmoetingen, met tranen en schaterlachen, met verrukkelijke pompoensoep en een muizenplaag (jep).

We wandelden (en dansten!) op blote voeten of juist met laarzen in de stromende regen, mediteerden tot de noodzaak om gedachten vast te pakken losgelaten werd en schreven schriften vol. Inzichten werden opgedaan, belangrijke keuzes werden gemaakt, knopen doorgehakt, maar vooral werden harten gevoeld.

Terwijl ik dit type krijg ik overal kippenvel en tranen in mijn ogen. Dankjewel lief mooi mens, dat je ergens in de afgelopen 10 jaar mij vertrouwde en de sprong in de (soms best spannende) stilte met mij nam. Dankjewel dat je mijn (soms beetje warrige, maar altijd openhartige) mailtjes leest, misschien pas sinds kort, misschien al jaren, dankjewel! (Wist je dat ik alle lieve woorden, briefjes en mailtjes die ik van jullie krijg bewaar en soms  weer lees als ik het allemaal even niet meer weet?)

Ik wil heel graag samen met jou de stilte en mijn 10 jarig stiltejubileum vieren op dinsdag 28 december van 10 tot 12 uur. In 2 uur neem ik je mee naar de stilte in jezelf, we beginnen en eindigen met een meditatie en tussendoor vertel ik over de stilte, geef ik tips, deel ik ervaringen en beantwoord ik graag al je vragen. Ik hoop dat je erbij kunt zijn, het is uiteraard gratis, maar je moet wel je eigen taartje meenemen ;-)

 

Liefs Sharon

Gemist? Je kunt het hier terugkijken!