Het zal je vast niet ontgaan zijn dat de wereld op z’n kop staat en dat de hele wereld daar ook wat van vindt. Daar komt bij dat er ontzettend veel informatie niet of verdraaid gegeven wordt in het nieuws, dus wat kun je nu nog geloven?

Ik heb daar best mee geworsteld en ben zelf op onderzoek gegaan. En eerlijk? Alle emoties zijn afgelopen jaar in alle hevigheid langsgekomen bij wat ik in deze zoektocht naar mijn waarheid tegenkwam. Frustratie, woede, verdriet, tot diepe rouw aan toe, maar ook intense vreugde en diepe liefde voor de wereld, de mens en mijzelf.

Ik kom zo bij mijn punt, so hang on, maar eerst nog even dit:

Zelf geloof ik dat er in deze periode een enorme bewustzijnsverschuiving plaatsvindt. De wereld zoals die bestaan heeft was niet houdbaar, ik denk dat we het daar allemaal wel over eens zijn. Ik ga daar nu ook niet dieper op in (beknopt!), maar hoe ik het zie is dat de aarde en alles wat op de aarde leeft naar een nieuwe tijd aan het toebewegen is. 

Nu op dit moment zitten we midden in de bevalling van deze nieuwe tijd en my god het is een f*&%ing stuitbevalling met rugweeën en alles. There is no way back, dus het vraagt van ons een diep vertrouwen, overgave en ademen, ademen, ademen. 

Ok, dit is hoe ik het zie, ik zou er een boek over kunnen schrijven (misschien ga ik dat ook nog wel doen), maar het punt dat ik wil maken is:

Dit is mijn waarheid, mijn waarheid die leeft in mijn hart. Jij hebt jouw waarheid en die leeft in jouw hart (niet in je hoofd, daar vergissen we ons nogal eens in). En iedereen heeft recht op zijn of haar eigen waarheid. 

Ik geloof dat het heel belangrijk is om voor jezelf uit te zoeken wat jouw waarheid is en ook wat jouw waarden zijn in dit leven. Jouw waarheid en jouw waarden zullen soms wat veranderen of liever gezegd zullen zich steeds meer ontvouwen, hoe meer je naar binnen, naar jouw kern keert. Hierdoor worden keuzes eenvoudig (maar zeker niet altijd makkelijk) en helder. Je leven krijgt betekenis en diepgang. Zo heb ik in deze zoektocht, die vooral een tocht naar binnen was, ook meer inzichten opgedaan over waar ik vandaan kom en waarom ik naar deze planeet ben gekomen. Als je me al langer volgt weet je dat ik lang heb gestruggled met waarom ik in godsnaam hier ben (heb ik niet ergens onderweg een verkeerde afslag genomen?) en daar nu helderheid over hebben geeft zoveel rust en vertrouwen. Ik kreeg toen veel herkenning in mijn verhaal van velen van jullie en omdat ik het punt voorbij ben dat ik voorzichtig ben en met iedereen rekening hou in wat ik deel ;-) deel ik dit met jou! Want je bent niet alleen en je bent niet gek! En ik kan niet wachten om je hier meer over te vertellen maar ooohh my ik dwaal af. Beknopt Sharon, beknopt.

Even terug naar waarden. Een van mijn kernwaarden is vrijheid. Vrijheid om te leven op mijn manier en vrijheid om te kiezen. Ik geloof hier zo sterk in dat ik geen concessies kan doen wat betreft de ‘qr code’. Als je een code moet laten zien om ergens aan mee te kunnen doen, dan ben je je vrijheid kwijt. Ik zal deze code dan ook nooit gebruiken, ik zal er ook nooit iemand om vragen. Dat betekent dat er heel-veel veranderd is afgelopen maanden in mijn prive- en werkleven. Ja dat was even slikken, ik heb nogal pijnlijke keuzes moeten maken in mijn werk, maar ik kan nu zeggen met heel mijn hart dat ik me niet eerder in mijn leven zo krachtig en levend heb gevoeld als nu. En ach ja dat hart van mij, zij wijst me de weg in deze wirwar en achtbaan van gebeurtenissen, zij is mijn kompas.

Ik gun de hele wereld zo’n kompas en het goede nieuws is: iedereen heeft dit kompas en het is heel dichtbij. Zelfs nu, waar je ook bent, hoeveel kinderen of huisdieren er ook om je heen rennen (ik noem maar wat), kun je er contact mee maken. Leg een hand op je hart en adem, alsof je door je hart heen ademt. Doe dit een paar minuten. Daar begint het, de reis naar jezelf, de reis terug naar huis. En daar vanuit die stille bron vind je jouw waarheid.

Liefs Sharon