Ik geloof in een wereld waarin we écht de tijd nemen voor onszelf.

Een wereld waarin je stil mag zijn, het niet allemaal hoeft te weten en mag voelen wat er gevoeld wil worden.

Ik nodig je uit om op avontuur te gaan naar jezelf en om grote verlangens met kleine stapjes vorm te geven in een wereld die constant van alles van je vraagt.

Mijn verhaal

Toen ik 24 jaar was ervoer ik voor het eerst wat stilte met mij kon doen. Ik deed mee aan een 10 daagse stilteretraite want ik wilde leren mediteren en dit leek me de makkelijkste manier (ha!). Het leek me vooral dé short cut naar een rustig hoofd. En daar verlangde ik hevig naar.

Toen ik na 10 dagen thuis kwam was er binnen de kortste keren echt niks meer over van die rust en verbinding. Mijn hoofd tetterde weer lekker door, ik was (zogenaamd) veel te druk om elke dag te mediteren en de dingen waar ik eerder in mijn leven tegenaan liep stonden direct weer voor de deur.

Pas jaren later ontdekte ik dat stilte een innerlijke beweging is, die je niet eenmalig in een cursus of retraite maakt, maar steeds weer opnieuw, met vallen en opstaan. En met veel geduld en zachtheid voor je eigen groeiproces.

 

Stilte is de rode draad in mijn activiteiten

Stil zijn helpt je bewust te worden van alles wat er in je leeft. De leuke en minder leuke dingen. Dat kan soms moeilijk en confronterend zijn, maar als je ernaar durft te kijken met een open hart en geest ga je ontdekken wie je werkelijk bent en kun je eindelijk stoppen met zoeken.

Je hoeft niks meer en niks minder te zijn dan wie je nu op dit moment bent.
Dat voelen, zelfs als je gedachten door tetteren, dat is vrijheid.

Stiltemaker

Als Stiltemaker begeleid ik mensen bij het proces van bewustwording. Dat doe ik door (samen) stil te zijn, te luisteren naar wat er gezegd (en niet gezegd) wordt en het stellen van vragen die uitnodigen tot zelfreflectie. Door middel van verstillende yinyoga, ademhalingsoefeningen en begeleide meditatie creëer ik ruimte voor wat er in jou gezien en gevoeld wil worden.

Mijn professionele achtergrond

In alle opleidingen, cursussen en workshops die ik heb gedaan en alle boeken die ik heb gelezen staat de verbinding met andere mensen centraal.

Onderstaande opleidingen en cursussen zijn het belangrijkst geweest in mijn ontwikkeling als Stiltemaker:

– HBO Social Work, Hogeschool Utrecht.
– Verschillende stilteretraites en workshops gevolgd en een jaar meegewerkt in de organisatie, Stichting Eigenwijze (plek voor persoonlijke ontwikkeling en bewustwording voor jonge mensen, opgeheven in 2010).
– Specialisatiejaar Kunstzinnig en Dynamisch Coachen, De Kleine Tiki, Breda.
– 2 jarige training Innerlijk Kind bij Lieke Defize en Eric Horn. Na deze training heb ik nog een jaar meegewerkt als assistent bij de Innerlijk Kind basisweekenden.
– Basisopleiding Familie Opstellingen, Jerphaas, Arnhem
– Yin Yoga Teacher Training, de Nieuwe Yoga School, Amsterdam
– Innerlijke Familie Kaarttraining, De Innerlijke Familie, Baarn

Daarnaast heb ik in de afgelopen jaren zo’n 50 retraites en stiltedagen georganiseerd en begeleid en mezelf ontwikkeld tot bedreven Stiltemaker en begeleider bij persoonlijke ontwikkeling en bewustwording.

 

Oh ja en…

–>Ik woon samen met mijn vriend Laurens, onze zoon Melle en kater Siem in een woongemeenschap in Arnhem.
–>Ik praat met bomen en dieren en verbaas me er altijd over dat er mensen zijn die dat niet doen.
–>Ik lees tijdschriften achterstevoren.
–>Ik dans regelmatig -op blote voeten- my heart out in mijn woonkamer.

Wil je nog meer weten?
Stel hier je vraag, die beantwoord ik graag.
Hier lees je wat anderen over mij zeggen. En volg me op Instagram, voor meer inspiratie.

Liefs Sharon