Let silence be the art you practice 

 

Ben je nieuwsgierig naar de zachte kracht van stilte en wil je leren hoe je stilte meer ruimte kunt geven in je werk?

Je bent van harte welkom op 21 en 22 oktober bij de bijscholing Stilte in de praktijk.

 

Waarom stilte?

Stilte kun je zien als de basis van waaruit alles ontstaat, het brengt je terug naar je diepere zelf, verbindt en geeft inzicht.

Juist in deze wereld waarin we constant achter onze agenda’s en beeldschermen aanrennen, is stilte en de beweging naar binnen maken, meer dan nodig. 

Het mooie is, stilte kun je delen en wakker maken bij anderen. In eerste instantie door in contact te zijn met de stilte in jezelf, maar ook door mooie oefeningen, rituelen en de energetische ruimte die je neerzet als je werkt met mensen tijdens een gesprek of les. 

Als je in staat bent om stilte meer te integreren in je werk zul je gaan merken dat er op een andere manier verbinding kan ontstaan met de ander, een verbinding die diepte, helderheid en rust geeft.

 

Wat ga je leren?

Je krijgt een dieper besef van wat stilte is en hoe je stilte kunt inzetten bij het begeleiden van mensen. Je gaat leren, maar vooral ervaren, dat stilte zoveel meer is dan je telefoon uitzetten en niet met elkaar praten.

Je leert over de kunst van ‘Holding Space‘ en waarom dat essentieel is als je mensen begeleidt.

Je krijgt uitleg over en gaat verschillende (natuur) rituelen, meditaties en oefeningen zelf ervaren.

Ook leer je hoe je een programma maakt voor een stiltedag of retraite en waar je aan moet denken bij de praktische organisatie ervan.

De twee dagen zijn afgewisseld met stukjes theorie, praktijk en zelf ervaren, waarbij zondagmiddag in het teken staat van oefenen met het begeleiden van een stilte-oefening/meditatie.

 

Voor wie?

Je bent nieuwsgierig naar de kracht van stilte en hoe je stilte in kunt zetten in je werk.

Je begeleidt mensen bij bewustwordingsprocessen als coach, energiewerker, (yoga)leraar of trainer, of wilt dat gaan doen*.

Je wilt naast je huidige aanbod stiltedagen/retraites aanbieden en meer leren over programma, oefeningen en praktische organisatie.

*Je kunt deze bijscholing ook volgen als je nog geen ervaring hebt, maar wel het verlangen voelt om mensen te begeleiden bij bewustwording.

Weet je niet zeker of deze bijscholing iets voor jou is? Neem gerust contact met me op om te overleggen.

Individuele sessie

 

Na het weekend maken we een afspraak voor een individuele sessie, waarbij we inzoomen op jouw specifieke situatie en ik je persoonlijke tips en handvatten kan geven.

In deze sessie kijken we ook naar wat jou eventueel tegenhoudt of wat je lastig vindt bij het begeleiden van mensen en/of om stilte te gebruiken in je werk.

Daarnaast is er ruimte voor ervaren in het moment, kun je met me sparren over het opzetten van je aanbod/programma en kan ik feedback geven op je zelfgemaakte stilte-oefeningen/meditaties.

De sessie vindt bij voorkeur live plaats in Almen of Zutphen en anders online. Duur: ongeveer 2,5 uur.

Praktisch

De bijscholing vindt plaats in een fijne yogastudio in Almen. Beide dagen zijn van 10.00 tot 16.00 uur.

De individuele sessie vindt binnen drie weken na het weekend plaats, bij voorkeur live in Almen/Zutphen, of online. Afspraak in overleg.

Er is ruimte voor 8 deelnemers.

Deelname bijscholing + individuele sessie bedraagt 325,- euro excl. BTW.

Tijdens het weekend is er koffie, thee, lekkers en soep bij de lunch (neem zelf een broodje of salade mee).

Aanmelden doe je door het formulier onderaan deze pagina in te vullen, na betaling is deelname definitief.

Heb je nog vragen? Wil je overleggen of dit iets voor je is? Laat het me weten, dan neem ik contact met je op.

 

Door wie?

 

Mijn naam is Sharon, 43 jaar en woon met mijn vriend en onze zoon in Almen. Vanuit de Stiltemaker neem ik al meer dan 10 jaar mensen mee op ontdekkingstocht in de stilte. Hier lees je meer over mij en hier lees je wat anderen over mij te zeggen hebben.

Aanmelden Stilte in de praktijk

13 + 8 =